D-kullet

27/8 2011

D-kullet født den 27/8 2011

Mor  Andera (Hd A, aa A)
Far N S Uch Dale Gudbrand's Joey Tribbiani CaCh (Hd A, aa A)

to tisper
tre hanner

Bernerheim's Daria
Bernerheim's Dahlia
Bernerheim's Dante
Bernerheim's Dickens
Bernerheim's Darwin

Litt om oppveksten kan du lese under her. Flere bilder finner du under D-kullet i Fotoalbumet.

Bernerheim's Daria

Bernerheim's Daria
Bernerheim, Hokksund

BIM valp, 2x BIR valp, BIG 4 valp

Daria 7 mnd

Bernerheims Dahlia

Bernerheims Dahlia
 
Hokksund

Bernerheims Darwin

Bernerheims Darwin "Nero"

Finnmark

Bernerheims Dante

Bernerheims Dante "Odin"

Bærum

nr 2 valp

Her kan du se flere bilder av Odin som 5 mnd gammel valp http://www.askerogbaerumhundelufting.net/63975381

Bernerheims Dickens

Bernerheims Dickens "Optimus"

Høvåg, Kristiandsand

BIM valp

3 uker 17/9 2011

Tenk, nå har det gått tre uker alt, og fem forskjellige individer er virkelig i ferd med å ta form. Det er jammen godt vi har de i stua, for all tilgjengelig tid blir brukt til å studere, nusse, snuse, kose, og leke med de så.
ja, så bitte små er de ikke lenger heller, mellom 2 og 2,5 kg, fireganger så store som da de ble født!

Leke ja, det er nytt denne uken. Øyne og hørsel fungerer bedre og bedre, og samspillet med omverdenen er mer og mer merkbart. All tid de er våkne brukers til spising, ja det er også nytt; valpene får nå tilleggsfór til morsmelka, eller leking. De biter, susser, og dytter både på hverandre og på oss!

Tennene har dukket opp, sylskarpe små nåler! Introduksjonen til oppbløtt valpefor i tillegg til morsmelka har fungert helt fint, alle fem var like interessert, men gjett om det ble mye gris og søl på både valper og i kassa! Tror de fikk mer mat i pels og ansikt enn de fikk ned i magen de første dagene, kliss våte og fine! Utmerket jobb for mamma Andera. For hver dag blir det litt mindre klin, og stadig mer som er borte av skåla.

I dag så vi den første ordentlige logringen med halen også, gjett og de er søte når de logrer til deg når du lener deg nesten helt oppi kassa!

Denne uka har også valpekjøpere fått første innpass i valpekassa, og både mor Andera og mormor Nemi slapper helt av selv om vi har besøk. Far i huset liker ikke valpekjøpere, samme hvor hyggelige de er, de skal tross alt stikke av med babyene våre!

Mor Andera har nå vært med på en ordentlig lang skogstur igjen, og hun både nøt turen og hadde ikke alt for hast med å komme seg hjem til valpene. Men det var fem små babyer som fikk veldig mye melk, vask og kos da hun var hjemme igjen!
Dahlia koser på fanget.

Darwin; hum, skal jeg tråkke i detta? Litt deilig med lunka mat på potene også?

Vi er over på sittende og noen ganger bitte litt stående bufét, om ikke mor Andera er rask nok til å slenge seg nedpå, så henger vi oss på puppen vi, om vi så må strekke oss på to!

2 uker 10/9 2011

To uker gamle har våre to jenter og tre gutter blitt merkbart større, vekta ligger nå på ca 1,5 kg, og de legger på seg rett under 100g om dagen.
De søte små lager utrolig mange rare lyder, både når de er våkne og når de sover. Piping, klukking, murring, snøfting, mjauing, uling og bjeffing. Ikke helt klart om det faktisk er hundevalper vi har fått, om vi bare skal tolke lyden. Utseendemessig ser de litt artige ut også, proposjonenen er ikke helt på plass ennå, med store hoder og kropp, og korte bein, nesten som små grevlinger!
Denne ukens store høydepunkt har vært at øynene har begynt å åpne seg. Valpene blir brått litt større da, og får et mer våkent uttrykk. Det går nok noen dager til før valpene kan tolke så mye mer enn lys og mørke. Selv uten åpne øyne er valpene veldig flinke til å orienter seg. Selv om alle fem ligger og sover tungt, går det ikke mange sekundene før alle er på beina og i rettning Andera, så snart de små nesene får ferten av mammaen sin oppi valpekassa sammen med dem. 
Det er det andre store utviklingstrinne denne uka, alle klarer å ta flere skitt, og det er grei klaring mellom underlag og mage. Hørelen begynner nok å virke mer og mer den også.
Besøk har de også fått lov til å ha de siste dagene, mormor Nemi har fått lov til å ta en liten tur oppi kassa, faktisk med mor Andera sin velsignelse. Valpene var nysgjerrige, Nemi var mer enn villig til å slikke og vaske de små, men alt ble veldig rart når de begynte å lete etter melk hos Nemi, og ikke fant noe. Da gikk Nemi frivillig ut igjen, det stemte ikke helt, rett og slett. 

Fortsatt består dagene bare av soving og spising, men de sover gjerne intil eller oppå hverandre, tydelig at de liker hverandres selskap. Valpene har roet seg mer når vi holder de, og flere ganger har jentene sittet med sovende valper på fanget, det er deilig det! 
Alle 5! Dante bakerst til venstre, Darwin under forran, Daria lengst til venstre, Dickens i midten og Dahlia til høyre.

Jentene Daria og Dahlia 10/9

I dag 7/9 har øynene begynt å åpne seg, her er det Daria som titter ut for første gang!

1 uke

Valpene har nå blitt 1 uke gamle, og vokser og trives godt. Andera er en eksemplarisk mor som steller, mater og passer på de små til den store gullmedalje.

Ved fødsel lå valpene mellom ca 600 og 800 g. Nå ved 1 ukes alder ligger de rundt 1000 g alle sammen, noen over og noen rett under.

Valpene sover mye, øyne og ører har ikke åpnet seg ennå, men gjør det nok om ikke alt for mange dager. Døgnet går stort sett i ett med spising og soving. De begynner så smått å løfte bakbeina opp under seg når de vil framover, ikke bare dra seg fremover med forlabbene. Snutene begynner også å få litt sort farge, nesa er helt rosa når de er nyfødte.

Andera er veldig påpasselig meg hvem hun slipper til ved valpekassen, hun sier tydelig i fra et bestemor Nemi må holde seg på minst fire meters avstand, og at katter ikke skal gå for nær. Hun liker ikke at vi løfter på valpene, da legger hun gjerne hodet over valpen og dytter den ned i kassa igjen. Så tiden til valpekassebesøk har ikke startet ennå!

Bilder av hver enkelt valp blir lagt ut under fotoalbumsidene til venstre. Vil du lese mer om foreldrene til valpene, så les mer undre valpeplaner.

Nå er det på høy tid at Andera (12455/08 ) får bli mor selv, og ikke bare passe på andres valper.

Vi venter valper i slutten av august 2011!

Den stolte utvalgte vordende far er N Uch Dale Gudbrand's Joey Tribbiani CaCh (09876/07) .

Begge foreldre har A-hofter og albuer, og parringen behandlet av NBSKs avlsråd, og følger NKK og NBSKs regler for avl.

+ We are expecting a new litter of bernese puppies August 2011. The dam is Andera (12455/08) and the sire will be N S Uch Dale Gudbrand's Joey Tribbiani CaCh (09876/07) .


Lykke!

Din overskrift

Denne kombinasjonen har en innavlsgrad på 0,195%.

Begge foreldre er sunne friske hunder,og i fra lengelevende linjer. Oldemoren til Andera lever i beste velgående fortsatt, og er Norges eldste nålevende berner :)

Begge hundene er utpregede familiehunder, men er over gjennomsnittet kvikke i hodet, og har et bunnsolid temperament. De er begge utpregede bruksbernere, og kontakten med matmor er stor.

Dette skriver matmor Yvonne om Joey:

"Joey er en hund som alltid er glad, kanskje noen ganger litt for glad med tanke på glass og diverse som står på bordet.. Han går veldig godt overens med andre hunder, både tisper og hanner. Joey er veldig glad i barn, og ligger som regel alltid i nærheten av dem, men blir det for bråkete, så dytter han bare opp døra til soverommet og legger seg der. Han er glad i å måtte bruke hodet, og han tar ting kjapt, litt uvanlig til berner å være faktisk. :) På tur er Joey aldri først, da han er veldig opptatt av å ikke gå forbi meg, som regel går han oppå beina mine, men han er kanskje den som maser mest på tur, så han syns nok det er fint å gå oppå meg da :)"


Mye av denne karakteristikken passer utmerket på Andera også. Hun elsker alt og alle, alle hunder, alle dyr, alle barn og mennesker. Bunnsolid, finnes ikke redd eller skeptisk til noe, alltid glad og positiv. Lar villig vekk minstemann i huset øve seg på å stå ved å dra seg opp etter pelsen hennes. Foretrekker å være med på badet ved hvert bleieskift. Vil gjerne kose i timesvis hver dag. Er ekstremt lærenem, med klikker og positiv forsterkning trenger hun bare i snitt fire repetisjoner så forstår hun en ny øvelse. Klarte bronsemerketprøven selv da hun var høyløpsk og milevis unna full konsentrasjon. Overtok tidlig omsorgen for b-kullet fra sin mor Nemi, og var der for småsøsknene sine i tykt og tynt (og stortrives fortsatt med å herje og leke med de når hun får anledning).

D-kullet vil vokse opp midt i vårt hjem, med barn i forskjellige aldere, katter og andre hunder rundt seg. Vi har stort fokus på sosialisering i vårt oppdrett, og våre valper har vært med på mange spennende turer ut av hjemmet før de er leveringsklare. Valpene leveres med helseattest, registrert NKK, ID-chip, startpakke med valpefor, gjentatte ormekurer og påbegynt vaksine.

Vi ønsker utstrakt kontakt med våre valper også etter at de har kommet til sine nye hjem, og har stor glede av å følge hundene videre i livet.Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.03 | 07:17

Hello))Wondeful news))

...
23.03 | 22:14

Hva mener du med to år gammel jente på Aron hilsen Daniel

...
23.03 | 22:06

fine bilder og jeg savner dere hilsen Daniel Emilie Simon Ann-Charlott og Aron

...
18.01 | 22:11

Liker tanken din. Krysser fingrene.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE